4. elokuuta 2015

EI NIIN ONNISTUNUT VUOKRAUSKERTA

Lähdin tänään toista kertaa Leolla ratsastamaan kaverini kanssa, jolla oli hoitoponi kyseisellä tallilla. Suunniteltiin aluksi, et mentäisiin ihan vaan koulua, mutta sitten suunnitelmat muuttuivat ja ajateltiin hypätä. "Mikäs siinä, olisihan se ihan kiva kokeilla", sanoin, pistin suojat ponille ja ei kun menoksi.

Alkuverryttelyssä poni tuntui mukavalle kuten viimeksikin. Jäykkyys oli hävinnyt ja liikettäkin irtosi. Ensimmäiselle esteelle mentäessä, poni hyppäsi odotettua kauempaa ja korkealta, menetin tasapainon ja tipuin. Hieman siinä pää tärähti, mutta nousin reippaasti selkään. Toinen hyppy sujui mallikkaasti, sain lyhennettyä laukkaa sopivasti ja vietyä ponin oikeaan ponnistuskohtaan. Suunta vaihdettiin ja samaiselle ristikolle tultiin. Poni hyppäsi, pukitti ilmassa ja vielä laskeutuessaan maahan ja totta kai lensin uudelleen. Siellä taas maassa oltiin, muttei enää selkään noustu.

Menin hetkeksi istumaan ja yhtäkkiä silmissä alkoi sumenemaan. Vein penkin kentän ulkopuolelle, istuin ja pahaolo alkoi tulemaan. Siinä sitten juttelin omistajan kanssa ja hän kysyi, missä minun puhelin, että hän soittaa minun äidille. Sanoin että: tuossa, minun takin taskussa, mutta en erota mikä niistä on minun takki. En nähnyt oikeastaan yhtään mitään. Omistaja sitten soitti äidilleni, jonka aikana oksensin ja näkö alkoi palata ja huono olokin katosi. Lopulta paikalle soitettiin vielä ampulanssi tarkistamaan, että kaikki oli kunnossa ja pääsisinkö kotiin yöksi.

Ensihoitajat tutkivat multa perustoiminnot, sekä neurologisen tilan. Kaikki oli ok, vasen kylki on aivan älyttömän kipeä ja vasen käsi ruhjeilla, mutta muuten kaikki kunnossa. Laittoivat minut kotiin seurantaan, koska tila sen salli, eikä tarvinnut lähteä sairaalaan yöksi.

Noh, ensiviikolla sitten uudestaan, mutta nyt pysytään vähän aikaa ponin kanssa ihan sileällä. Tutustutaan toisiimme ja kerätään luottamusta ennen seuraavia esteitä.

























Siinä vielä pari kuvaa ponista ja meiän ratsastuskavereista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti