27. huhtikuuta 2016

VALMIINA MUUTTAMAAN?

Pääsykokeet lähestyvät kovaa vauhtia ja mikäli ne läpäisen ja tulen kouluun valituksi, odottaa syksyllä muutto Jyväskylään. En ole ikinä lyhyen elämäni aikana muuttanut, jotenka odotan tätä suurta muutosta innolla! Mikäli koulupaikka meneekin ensi syksyltä sivusuun, on minulla haaveissa muuttaa joulu-/tammikuun aikaan toisen puoliskoni kanssa yhteen täällä kotikaupungissamme. Kunhan herra ensin pääsee armeijasta (15.12.) ja on kanssani samaa mieltä (tähän asti ollut vielä oma pieni haaveeni).

Ensimmäinen vuokra-asuntoni saisi olla alkovilla varustettu yksiö tai jopa kaksio. Neliöitä ei tarvitsisi paljoa olla, tuntuisipahan kotoisammalle. Sauna olisi plussaa, sekä pyykkikone. Ulkonäöllisesti kämppä olisi varmaan aika raju omaan silmään, sillä harvoin vuokra-asuntoja pääsee remontoimaan mieluisiksi. Sisustaa haluaisin kuitenkin muutamalla selkeällä ja kauniilla värillä, kuten harmaa tai valkoinen, sekä jokin piristysväri, kuten sininen tai violetti.

Kaikki astiani pakattuna

Sunnuntaina raahasin alakertaan kaikki vuosien aikana saamani astiat ja kävin ne läpi. Minulta löytyi mukavasti astiastoa koko loppuelämäkseni, mikäli pitäisin ne ehjänä. Arkiastiastokseni minulle on kerätty Arabia Arctica -sarjaa, joka omaan silmääni on todella tylsä valkoisena ja kuviottomana. Valittaa en kuitenkaan voi, vaan täytyy olla tyytyväinen tähän etuoikeuteen saada astiat ilmaiseksi. Juhla-astiastoksi on kerätty Apilalehden Erämaa -sarjaa, jossa seikkailee hirvien ja porojen mustia siluetteja. Hyvin kauniit astiat, jotka sopivat juhlaan kuin juhlaan. Näitä en uskoakseni tule käyttämään ennen kuin aikuisena ja perheellisenä. 

Arabia Arctica + jtn random lasiastioita
Erämaa juhla-astiastoa
Aterimet ovat Hackmannin Savonia -sarjaa, yksinkertaiset ja kestävät. Juomalaseja minulla ei vielä ole, mutta isosiskoni ehdotti, että voisi ne minulle ylioppilaslahjaksi ostaa. Pääsin siis kerrankin valitsemaan jotakin itse. Päädyin Iittalan Kartio -sarjan harmaisiin laseihin molemmissa kokoluokissa. Kauniit ja yksinkertaiset lasit, jotka tuovat hieman väriä Arctican rinnalle. Lisäksi minulta löytyy jo suhteellisen kattava Muumiastiasto - mukeja ja kulhoja, sekä pari lautasta ja kannu. Osa näistä ja pari muuta merkitöntä mukia pääsevät ensimmäiseen kotiini. Loput jäävät odottamaan lapsiani.

Muumimukeja
Haluaisin myös kertoa, mitä kaikkea haluan kalusteellisesti tuoda ensimmäiseen kotiini, mikäli varat riittävät. Ensimmäinen ehdoton hankinta on sohva, jonka saa tarvittaessa muutettua sängyksi, mikäli luonamme käy yövieraita. Tästä en haluaisi mistään hinnasta joustaa. Toinen hankinta olisi parisänky, johonka kuuluu vetolaatikot rungon alta. Näihin laatikkoihin olisi hyvä säilöä petivaatteita ja lakanoita, eivätkä ne siten veisi tilaa vaatekaapista. Kolmas hankinta, joka lähinnä on jo vähän hifistelyä, olisi Ikean PAX-vaatekaappi. Tähän kaappiin saisi itse päättää sisustukset ja tehdä siitä näin täydellisesti sopivan.
Lungnvik vuodesohva IKEA











Malm sänky IKEA











Pax vaatekaappi IKEA


Fyysisesti olen siis valmis muuttamaan, kun tavaroita alkaa olemaan pikkuhiljaa kasassa - mutta entäs henkisesti? Sen näkee kunhan on ajankohtaisempaa... :) Millaisia astiastoja teillä on käytössä? Mitä mieltä olette Ikean "musthave" huonekaluista?

20 kommenttia:

  1. Kelpais itelleki nuo ikean kalusteet, erityisesti tuosta vaatekaapista pidin!

    VastaaPoista
  2. Itselläni ei ollut ekaa kertaa muuttaessa muuta kuin satunnaisia kirpputorilta roudattuja astioita puhumattakaan yhtä ihanasta muumimukikokoelmasta ( minulla vain Hemuli-muki :D )! Kuulostaa kivalta nuo sinun sisustusideat, sininen toimisi varmasti hyvin sellaisena tehostevärinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia tästä kommentista, sekä palautteestasi Demin puolella! :)

      Poista
  3. uuu kiva kattoa näitä sun muuttojuttuja, niin pystyn itsekkin eläytymään ja suunnittelemaan! vaikka oonki näin nuori vielä! :D
    Olis tosi kiva jos tilaisit mun blogin! :D panostus on ollut tosi iso! Löydät mut jo lukijoistas :)

    cloudstotheworld.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Liityin lukijaksi. Mukavan oloinen blogi :)

      Poista
  4. Hyvä postaus! Oli mukava lukea tätä sillä tämä on itsellenikin ajankohtainen tulevan muuton myötä :)
    Tuo erämaa juhla-astiasto on aivan ihana! ♥

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Kivoja noi Ikean jutut lopussa! Muutenkin tää postaus oli kiva ja erilainen ja sun blogin ulkoasu on myös kiva :-)

    VastaaPoista
  7. Mä niin muistan ton ajan, kun kaikki tavarat oli laatikoissa ja odotteli muuttoa <3 Siinä oli sitä jotain.. Ihania astioita sulla ja ihana blogi sulla! :) Liityin lukijaks, käy kurkkaan munkin blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      On tämä kyllä aika jännittävää aikaa, enkä millään malttaisi odottaa milloin sitten lopulta muutetaan :D

      Käyn lueskelemassa blogiasi :)

      Poista
  8. Ihania suunnitelmia omaan kotiin! Mulla kanssa muutto ja omilleen pääseminen houkuttaa jo kovasti ja on kanssa jo kaikenmaailman suunnitelmat oman kodin sistusta varten. On se vaan jännää, vaikka samalla myös tosi pelottavaa :-D

    VastaaPoista
  9. Huh, tsemppiä muuttoon! Innolla jään seurailemaan millainen uudesta kodista tulee :)

    VastaaPoista
  10. Tätä postausta oli kiva lukea sillä olen mahd.syksyllä kaverin kanssa muuttamassa omaan kämppääb yhteen x3

    VastaaPoista