1. toukokuuta 2017

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Poikaystävälläni oli syntymäpäivät viime viikolla ja koska ollaan näihin juustokakkuihin tykästytty, leivoin hänelle mustikasta ja valkosuklaasta kakun. Tämä kyseinen kakku oli myös ylioppilasjuhlissani, mutta varakakkuna, koska se ei silloin onnistunut kovin hyvin. Tällä kertaa kakku onnistui todella hyvin.



POHJA
200 g kaurakeksejä
100 g voita
Murskaa keksit ja lisää sulatettu margariini. Painele irtopohjavuan pohjalle ja pistä jääkaappiin kovettumaan.

TÄYTE
5 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1 levy Pandan valkosuklaata
1,5 dl mustikkahilloa
(kokonaisia mustikoita koristeluun)


Laita liivatelehden kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lämmitä hieman vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Vatkaa liivate ohuena nauhana kerma-tuorejuustovaahtoon ja jaa sitten vaahto kahteen osaan. Sulata suklaa ja vatkaa se toiseen vaahtoon. Levitä seos muropohjan päälle. Sekoita toiseen vaahtoon mustikkahillo ja levitä se valkosuklaatäytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin ja anna olla siellä yön yli. Ennen tarjoilua koristele kakku kokonaisilla mustikoilla ja raasta päälle hieman valkosuklaata.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti