Viime viikolla vietettiin sukulaisten kanssa synttäreitäni, jonne leivoin yhden suosikki juustokakuistani. Tyrnijuustokakku on ihanan raikas, muttei liian kirpeä jos vertaa pelkkään marjaan. Tämä juustokakku on myös noussut vieraitteni suosikiksi, kun sitä ensimmäisen kerran leivoin ylioppilasjuhliini.
POHJA
(24cm - 26cm vuoka)
200-240 g kaurakeksejä
80-100 g margariiniä
Murskaa keksit ja lisää sulatettu margariini. Painele irtopohjavuan pohjalle ja pistä jääkaappiin kovettumaan.
TÄYTE
4 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
2 dl tyrnimehua
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 kpl liivatelehtiä
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita 1½ dl mehua vaahdon sekaan ja lämmitä loput mehusta mikrossa. Sulata liivatelehdet mehuun ja kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna olla jääkaapissa yön yli.
KIILLE
1-1½ dl tyrnimehua
1½-2 dl vettä
2 rkl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti